U bent hier:
  • Sirjon
  • Barneveldse woonlocatie Siloah krijgt naam Tharah

Barneveldse woonlocatie Siloah krijgt naam Tharah

De nieuwe woonlocatie van Siloah Gehandicaptenzorg in Barneveld krijgt de naam Tharah. Deze naam is onthuld tijdens een bijeenkomst met bewoners, medewerkers en familieleden. De nieuwe locatie is gevestigd op de derde verdieping en op een gedeelte van de tweede verdieping van het woonzorgcentrum Elim aan de Vliegersvelderlaan en is een samenvoeging van de vroegere Siloah- woonlocaties Voorthuizen en Het Schild.

Woonlocatie Tharah telt vier groepen waar cliënten met een zorgbehoefte begeleid wonen. Zij hebben de beschikking over een eigen appartement met een keukentje, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Veel cliënten gaan overdag naar een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorziening in Barneveld of omgeving. In de woonvoorziening is tijd en ruimte om te ontspannen, een hobby te beoefenen of deel te nemen aan activiteiten. Ook zijn er veel vrijwilligers verbonden aan woonlocatie Tharah.

De nieuwe naam Tharah is ontleend aan de Bijbel en staat vermeld in Numeri 33. Het is een plaats waar het volk Israël tijdens de woestijnreis naar Kanaän halt hield en tijdelijk woonde. Het woord heeft de betekenis van ´tijdgunning´, ademhaling en verkwikking. Ook de naam Elim staat in het Bijbelboek Numeri 33 vermeld en duidt op een oase waar het volk tot rust kwam.