U bent hier:
  • Sirjon
  • Open Huis Kinderdagcentrum De Mirte

Open Huis Kinderdagcentrum De Mirte

Kinderdagcentrum De Mirte heeft zijn officiële opening gehad op woensdag 16 mei jl. Middels een Open Huis kregen belangstellenden de gelegenheid om een kijkje te komen nemen.

Het Open Huis stond vooral in het teken van de bekendmaking van de naam. Manager Zorg Corine Prins legde uit wat de naam betekent en waarom er voor deze naam gekozen was. Vervolgens mochten de kinderen de strik van het bord met de naam afhalen; KDC De Mirte. De Mirte is een boom die verschillende keren in de Bijbel wordt genoemd. Deze boom is een struik en kan onder gunstige omstandigheden wel 7 tot 8 meter hoog worden. De plant werd onder andere gezien als een symbool van liefde. Een passende naam voor het Kinderdagcentrum.

De middag verliep verder goed. In het Kinderdagcentrum was een wensentak neergelegd, waar iedereen een wens, tip of advies op kon schrijven. Mensen kregen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, de kinderen vermaakten zich op het springkussen en er waren een aantal kraampjes waar spullen uit de bakkerij en het atelier van De Dorsvloer werden verkocht. De ijscoman was ook uitgenodigd, wat goed in de smaak viel met het warme weer. Kortom, een middag vol mooie momenten en gezelligheid!