Arbeidsondersteunende en technische innovaties

We zetten arbeidsondersteunende en technische innovaties in om de zorg slimmer en eenvoudiger te organiseren. Daarbij kijken we hoe zorgtechnologie bijdraagt aan het welzijn, de vrijheid en de veiligheid van de cliënt én aan verlichting van het werk van jou als zorgmedewerker. De menselijke maat is hierbij altijd het uitgangspunt.

Wat houdt dit precies in?

  • Technische hulpmiddelen kunnen het contact van mens – tot – mens niet vervangen. Wel kunnen ze helpen om de eigen regie en zelfstandigheid van cliënten te vergroten en zo de kwaliteit van leven bevorderen. Daarnaast kunnen technische innovaties de taken van zorgmedewerkers ondersteunen waardoor zij hun werk efficiënter kunnen uitvoeren en meer tijd beschikbaar hebben voor contact en aandacht.
  • Meer en meer gaan we bewezen technische innovaties inzetten die bijdragen aan kwaliteit van leven van cliënten en die arbeid van zorgmedewerkers ondersteunen. Dit doen we zowel in de gehandicapten- als ouderenzorg en in intramurale en ambulante woonvormen.
  • We gaan verder met het vergroten van de digivaardigheid van medewerkers om de implementatie van technische innovaties te ondersteunen.
  • Bevorderen van een permanente innovatieve cultuur in de organisatie gericht op bevordering van kwaliteit van leven van cliënten en ondersteuning van de zorgmedewerkers.

 

Terugkeren naar homepagina    Ga naar het volgende thema