50-jarig jubileum woonzorgcentrum Maranatha!

Op woensdag 14 september 2022 bestaat woonzorgcentrum Maranatha in Rijssen 50 jaar.

Er is een afwisselend programma opgesteld over de periode van 3 weken.
We starten op 8 september met een wandelmiddag voor onze bewoners. Bewoners wandelen (met vrijwilligers) door de versierde gangen om de exposities, collages en filmpjes te bekijken. Ze komen uiteindelijk in het Dorpshuis voor koffie/thee en gezelligheid met oude foto’s die gepresenteerd worden. De middag wordt afgesloten met een ijsje van het IJskonijn.

Op maandag 12 september komt het Noordermannenkoor zingen. Zij staan op verschillende plekken rond het gebouw, zodat alle bewoners vanuit hun eigen appartement / bouwdeel mee kunnen luisteren.

In de jubileumweken worden alle bewoners op verschillende dagen (in groepen) uitgenodigd voor een speciale maaltijd die tijdens een gezellig samenzijn in het Dorpshuis wordt geserveerd voor hen.

Op woensdag 14 september (dag van het jubileum) is er een officiële bijeenkomst met genodigden en een aantal bewoners in het Dorpshuis. Vanuit de gemeente Rijssen-Holten hopen burgemeester Hofland en wethouder Beens aanwezig te zijn. Dominee S.W. Janse (Ger. Gem. Rijssen-zuid) hoopt de dagopening te verzorgen.

Op donderdag 15 september is er een vrijwilligersbijeenkomst en vrijdag 16 september een personeelsbijeenkomst / reünie. Dit zijn bijeenkomsten die in het teken staan van gezelligheid, ontmoeting en het ophalen van herinneringen. Hiervoor komt er een grote tent op het voorterrein van Maranatha, zodat de dagelijkse activiteiten voor de bewoners in het Dorpshuis door kunnen gaan. We vinden het leuk om oud-collega’s te ontmoeten op 16 september! Opgeven kan door een mailtje te sturen naar jubileummaranatha@svro.nl

Dinsdag 20 september: op deze dag zijn er kinderen van De Brekeldschool aanwezig en verzorgen diverse activiteiten (voorlezen, helpen bij warme maaltijd enz.). Om 15.00 uur staat de ballonwedstrijd (we gebruiken biologisch afbreekbare ballonnen) gepland, waaraan alle kinderen / klassen deelnemen. De kinderen staan op verschillende plekken rondom het gebouw en laten hun ballon op nadat er een feestlied is gezongen

Op woensdag 21 september is de laatste gezamenlijke activiteit voor alle bewoners. Hierbij zullen ook kinderen van de Brekeldschool helpen. Om 14.30 uur is er een Bingo waaraan alle bewoners kunnen deelnemen (in het Dorpshuis of vanuit hun appartement).

In de jubileumweek komt het speciale jubileumnummer van het Maranatha Nieuws uit. Door de cliëntenraadsleden Gerard Voortman en Ton Blonk zijn er met diverse betrokkenen, medewerkers en oud-medewerkers interviews gehouden die zijn opgenomen in deze uitgave. Verder veel oude foto’s en anekdotes over Maranatha door de jaren heen en een beschrijving van de geschiedenis van Maranatha (door Robert van Kralingen). Jubileumpuzzel opgenomen – prijs: ontbijt voor 2 personen.

Bekijk hier de agenda met daarin alle activiteiten.