Blog Albanië – 16 april

Zondag vierden we Pasen in de kerk van Delvinë. Evangelist Klement Rizallari preekte over de opstanding van Jezus uit de dood. Bijzonder om dit feest opnieuw hier te vieren. We zongen enkele bekende liederen, zoals ‘Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen.’ Het was fijn dat er wat vertaald werd door Evangelist Henk Visser en zijn vrouw Marianne.

Na de dienst was er voor iedereen wat te eten in de tuin van de kerk: koude kippenpoot en patat, Albanees bladerdeeghapje, een hardgekookt ei, stukjes Albanese worstjes.

De ontmoeting met de leidsters van de dagopvangcentrum van Lidia Foundation was indrukwekkend. Deze vrouwen vangen na schooltijd kinderen uit kwetsbare gezinnen op. Ze verzorgen een goede warme maaltijd en helpen de kinderen met hun huiswerk. Eén van de leidsters had vroeger zelf het dagopvangcentrum bezocht en begeleidt nu de kinderen. Ze wist uit ervaring te vertellen hoe belangrijk het centrum voor de kinderen was. Als deze kinderen het centrum niet kunnen bezoeken, komen ze bijna zeker op straat terecht. Veel kinderen komen uit gezinnen waar de ouders gescheiden zijn en waar sprake is van mishandeling en extreme armoede.

Na de dienst gingen we terug naar een regenachtig Sarandë. We hebben de dag doorgebracht met spelletjes en uitrusten.