Dit is de naam van onze nieuwe woonlocatie in Geldermalsen

Het is 16.00 uur en de Waalzaal van de Oude Duikenburg begint vol te lopen. Vandaag hebben we een kennismakingsbijeenkomst voor alle cliënten, familie en personeel van de woonlocaties in Geldermalsen.

Momenteel wordt er gebouwd aan een prachtige nieuwe woonlocatie in Geldermalsen. Bij een nieuwe locatie hoort ook een nieuwe naam. In de afgelopen periode hebben alle betrokkenen een naam voor de nieuwe locatie in kunnen dienen met daarbij omschreven waarom juist die naam zo geschikt is voor de woonlocatie. De commissie heeft alle namen bekeken en er eentje uitgekozen die het beste bij de nieuwe woonlocatie past.

Vervolgens was het tijd om de naam bekend te maken aan de cliënten. Dit werd gedaan in de vorm van een leuk spel. Alle cliënten moesten vragen beantwoorden en bij een goed antwoord, kreeg diegene één letter van de nieuwe naam. Toen alle vragen goed beantwoord waren, kon het puzzelen beginnen. Met alle letters kon namelijk de nieuwe naam gevormd worden. De cliënten waren er al snel uit…

SARON

Dat is de naam van onze nieuwe woonlocatie in Geldermalsen. Hier hebben we met elkaar naar toegeleefd.

De betekenis
Saron kom je tegen in Jesaja 65:10. Hier staat: ‘’En Saron zal tot een schaapskooi worden…’’ Saron is hier het beeld van rust. Door de vlakte van Saron (Israël) liep echter ook de handelsroute van Syrië naar Egypte, een verbinding tussen twee werelden. Zo wil Saron ook geen eindstation zijn, maar een pleisterplaats op de levensweg waar mensen rust en voeding vinden. Na een tijd bij Saron kan men veelal weer vernieuwd, verkwikt en weerbaar verder trekken, het volle leven tegemoet. En wat hopen en bidden we dat onze nieuwe locatie echt een pleisterplaats mag worden voor onze cliënten. Een thuis waar de Bijbel centraal staat en waar we mogen zingen en bidden tot Gods eer.

Alle woongroepen hebben ook een naam gekregen:

  • Groep 1: Madelief
  • Groep 2: Roos
  • Groep 3: Anjer
  • Groep 4: Lelie

Na de onthulling van de naam genieten we samen van een heerlijk buffet. Na de maaltijd gaan alle ‘nieuwe’ groepen met elkaar een spel doen ter kennismaking. Er klinkt een hoop gezelligheid daar in die zaal! Ondertussen wordt met de ouders en wettelijk vertegenwoordigers een speciaal gemaakt handboek over de nieuwbouw besproken. Ook wordt er gesproken over de ontwikkelingen rondom de nieuwe locatie.

We mogen terugkijken op een waardevolle avond. Voor het naar huis gaan, hebben we met elkaar Psalm 133 vers 1 en 3 gezongen. Het is onze wens en bede dat onze cliënten en iedereen die om hen heen staat dit mogen ervaren.