Wandelactie (Gert-Jan)

Gert-Jan – mei 2021

Van 3 t/m 5 mei heb ik 120 kilometer gelopen, van Geldermalsen naar Waarde. Zelf hou ik erg van wandelen en zo bedacht ik het plan om een wandelactie op touw te zetten.

3 mei was een redelijk mooie dag, waarop ik 45 kilometer aflegde. Het eindstation van die dag was een natuurcamping midden in de Biesbosch. Ondanks goede voetverzorging (talkpoeder, voeten ingetaped, elke keer droge sokken aandoen) had ik aan het eind van de dag een aantal blaren op mijn voeten. Omdat er ’s nachts regen verwacht werd mocht ik gratis gebruik maken van de caravan van de eigenaars van de camping.

Na een heerlijke nachtrust ben ik ’s ochtends vroeg in de regen vertrokken. Het was een hele pittige dag. Het waaide heel hard, en ik had de wind continue van voren. Ook regende het die dag behoorlijk veel. Na ongeveer 20 kilometer moest ik de Moerdijkbrug over waar ik bijna vanaf geblazen werd, en mijn schoenen vol liepen met water. Hierdoor zonk de moed me letterlijk in de schoenen en wilde ik het bijna opgeven. Bij een viswinkel heb ik mijn voeten afgedroogd, opnieuw ingetaped en andere schoenen aangetrokken en ging ik weer verder. Ik had in mijn hoofd om nog ong. 10 kilometer te lopen en me dan op te laten pikken door mijn vrouw die mij naar Waarde zou brengen. Helaas stond zij erg in de file waardoor ik door moest lopen omdat ik anders te koud werd als ik stil bleef staan. Hierdoor heb ik deze dag toch nog 43 kilometer afgelegd. Weer wat blaren rijker stapte ik bij mijn vrouw in de auto richting Waarde. Hier heb ik heerlijk kunnen douchen, eten, en in een goed bed kunnen slapen.

De volgende dag werd ik samen met een vriend door mijn schoonmoeder afgezet op de plek waar ik de laatste dag gestopt was. Ik hoefde nu niet alleen te lopen omdat een vriend deze dag met mij mee liep. Het was erg gezellig onderweg en het gaf een stuk mentale ontspanning. Het was weer een pittige tocht. Het weer was gelukkig een stuk beter, het was droog en af en toe kwam de zon zelfs door. Na 33 kilometer zat de wandeltocht erop en werd ik onthaald door mijn vrouw, dochter en schoonouders met een groot spandoek en ook nog een heel leuk spandoek gemaakt door mijn cliënten.

Ik kijk terug op een hele gave, maar wel zware wandelactie. Heel veel mensen hebben met mij meegeleefd wat mij erg goed deed. Wat het allermooiste is dat deze actie uiteindelijk €7.945 heeft opgebracht voor de mensen in Moldavië. Dit had ik echt nooit verwacht.