Heidi Bosman

Begeleider Wonen

Toen ik begon met werken in de gehandicaptenzorg, wist ik niet hoe hard ik op zoek moest gaan naar een baan met regelmatige werktijden. Die zaterdagavonden die ik met mijn vrienden doorbracht, daar mocht niemand aankomen. De zondagen, altijd weer een oase van rust in een tot in de nok gevulde werkweek: ik moest er niet aan denken dat hier verandering in zou komen. Ik ben inderdaad begonnen met het werken op een ZML-school. Hierna volgde een kinderdagcentrum. Later heb ik toch gesolliciteerd bij een woongroep van Siloah. Daar heb ik geen spijt van gekregen.

Zee aan tijd

Wat een zee aan vrije tijd levert het onregelmatige werk op. Ik bedenk weleens hoeveel ik van huis zou zijn als ik de uren die ik werk overdag zou maken. En het werken op de zaterdagavond en zondag? De zaterdagavond blijkt ook in Tharah een gezellige avond te zijn, waarbij spelletjes uit de kast getrokken worden en concerten worden bezocht. De zondag is ook op Tharah een echte rustdag. We gaan samen naar de kerk en praten samen over de preek na. Alle andere taken mogen blijven liggen.

De zaterdagavond blijkt ook in Tharah een gezellige avond te zijn, waarbij spelletjes uit de kast getrokken worden en concerten worden bezocht.

Enne, de onregelmatigheidstoeslag is toch ook mooi meegenomen? Nee hoor, voor mij geen regelmatige werktijden meer. Als moeder vind ik onregelmatig werk ook goed te combineren met mijn gezin. Doordat je zo weinig oppas nodig hebt, is het geen probleem als je kind onverwachts vrij blijkt te zijn van school of ziek is. Als iemand mij zou vragen of ik het onregelmatig werken bij Siloah zou aanbevelen, zou ik antwoorden met een volmondig “Ja”. Ben jij op zoek? Kom gerust eens kijken, dan vertellen we je graag meer over het werken bij Siloah.